Aandacht en kwaliteit

Waaraan herken je een goede toertocht? Voor de ene fietser is de route van belang, de andere fietser wordt graag in de watten gelegd. En allemaal verwachten we dat over de veiligheid goed is nagedacht. De NTFU werkt al vele jaren samen met een grote groep vrijwilligers aan het verbeteren van de kwaliteit van toertochten. Met behulp van het NTFU Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen worden tochten beoordeeld op de volgende punten:

  • Organisatie
  • Routebeschrijving/-bepijling
  • Service
  • Veiligheid

Image alt

Na een beoordeling kan een toertocht 1, 2 of 3 sterren verdienen. Bij de 1- en 2-sterrentochten moeten de organisaties op de onderdelen organisatie, routebeschrijving/bepijling, service en veiligheid een (ruim) voldoende scoren, maar op het 3-sterren niveau moet een absolute 10 worden gescoord. Tochten die voldoen aan de eisen van een 3-sterrenevenement worden gekenmerkt als 'NTFU-klassieker'.

Het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen van de NTFU heeft twee doelen. Enerzijds biedt het de organisaties een handvat om hun evenement op een hoger niveau te tillen en anderzijds geven de sterren duidelijk aan wat de deelnemer mag verwachten tijdens het wielersportevenement.

Voor meer informatie over het NTFU Kwaliteitssysteem bezoek je de site van de NTFU.


Lees meer over het Kwaliteitssysteem van de NTFU