• Zondag 12 mrt
  • Heeze (Noord Brabant)

PARELKOERS 2023

  • Gravelbike

UITSTEKEND VERZORGDE GRAVELRIDE MET ROUTES DOOR PARELACHTIGE NATUURGEBIEDEN
In maart 2020 organiseerden we ons eerste evenement met PARELKOERS. Nu, twee jaar later, staat eindelijk de tweede editie van deze gravelride en wegroute op het programma. Deze gravelride of beter gezegd gravel feest vindt dit jaar plaats op zondag 13 maart. Uitvalsbasis van dit evenement is Heeze, Noord-Brabant. Locals noemen dit pittoreske dorp ook wel De Parel van Brabant.

PARELKOERS - Where Road Meets Gravel

Tijdens Parelkoers geniet je van een fraaie en uitdagende route die voert door meerdere parelachtige natuurgebieden in Noord-Brabant, Noord-Limburg en België. Je maakt kennis met natuurmonumenten zoals De Strabrechtse Heide, De Somerense Heide, De Groote Heide en De Beverbeekse Heide. Zo is De Groote Heide een uitgestrekt natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens. De unieke biodiversiteit van dit gebied zorgt er zelfs voor dat De Groote Heide zich in de top van Europese natuurgebieden bevindt.

De gravelrides bestaan uit 65 en 100 kilometer. Beide routes staan garant voor uitdaging, afwisseling en vooral veel fun.

Het beste van beide werelden

Heb je geen gravelbike, MTB of crosser, maar wil je wel graag deelnemen aan PARELKOERS? Dat kan! Het is namelijk mogelijk om deel te nemen aan de uitdagende wegroute van 100 kilometer. Uiteraard laten we je graag kennismaken met het door ons zo geliefde gravellen. Daarom hebben we enkele gravelstroken toegevoegd aan dit onderdeel. Uiteraard volledig geschikt voor jouw racefiets. Deze route voert tevens langs bovengenoemde natuurgebieden en staat garant voor fietsplezier en spanning op jouw kuiten. Met wie geef jij er een snok op zoals de profrenners dat doen tijdens Strade Bianche?

Starten is voor alle afstanden mogelijk tussen 8.00 en 9.30 uur.

Toertocht details 65 km

Starttijd
08:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Kapelstraat 29
plan route
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 32,50 (BASIC account,
€ 29,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 11 maart 2023.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 32,50 (BASIC account),
€ 29,50 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is geopend tot 11 maart 2023.
Organisatie
Grinta Events
Website
www.cartouche-events.nl/parelkoers
Kenmerken
Fiets afspuiten
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer