• Toertochten
  • Gewijzigd op 4 mei 2022

Fiets tegen Alzheimer

Team Alzheimer daagt je uit om in mei 290 km te bewegen. Waarom deze afstand? Nederland telt 290.000 Alzheimer patiënten. De uitdaging is dus om één gesponsorde meter per patiënt te fietsen. Doe bijvoorbeeld mee aan de race-, mtb- of graveltocht.
Fiets tegen Alzheimer

Tijdens de Alzheimer Challenge daagt Team Alzheimer, een samenwerkingsverband tussen het Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven, je uit om in de maand mei 290 km weg te trappen. Je bent uiteraard vrij om te kiezen op welke fiets je dit doet en hoeveel dagen je hier de tijd voor neemt.

Goed om te weten

Wist je dat één op de vijf mensen een vorm van dementie krijgt, dat dementie de duurste ziekte is in Nederland én dat bewegen een positief effect heeft op jouw cognitieve capaciteit? Cognitieve capaciteit zegt iets over de manier waarop je in staat bent om informatie te verwerken. Dus spring op de fiets en kom in beweging!

Stop het slopen en steun de strijd tegen Alzheimer

Jij kan helpen door je eigen actiepagina aan te maken via www.alzheimerchallenge.nl. Met jouw deelname aan de Alzheimer Challenge en jouw donaties aan Team Alzheimer steun je de onderzoeksprojecten van Alzheimercentrum Amsterdam, wereldwijd één van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten naar de ziekte van Alzheimer.

De onderzoeksactiviteiten van Alzheimercentrum Amsterdam zijn gericht op het ontwikkelen van behandeling op maat voor hersenziekten die dementie veroorzaken. Hierbij richten de onderzoekers zich in het bijzonder op dementie op jonge leeftijd.

Start actie

Je kunt je als team en als individu aanmelden voor de Alzheimer Challenge. Je mag zelf weten in welk tijdsbestek je de uitdaging in mei afrond. Je mag er dus de hele maand over doen maar je kunt er ook een challenge van 290 kilometer van maken die je in een weekeinde of tijdens een monstertocht afrondt.

"Door jouw Strava account te koppelen aan jouw donatiepagina worden de kilometers automatisch overgenomen"

Maak een actiepagina aan en vraag vrienden, familie, collega’s en zakenrelaties jou te sponsoren. Door jouw Strava account te koppelen aan jouw donatiepagina worden de kilometers automatisch overgenomen.

Doe mee aan toertochten

Team Alzheimer kiest er voor niet zelf evenementen te organiseren, maar om aan te haken bij bestaande toertochten. In de maand mei staan er maar liefst honderd toertochten op de Fietssport kalender. De keuze is dus reuze. Kijk op deze kalender voor alle tochten waaaan je in mei kunt meedoen

Bij in ieder geval twee van deze toertochten is Team Alzheimer ook zelf aanwezig. Op zondag 1 mei zijn zij van de partij bij de Rijn- en Lingetocht in Driebergen en zondag 8 mei bij de Voorjaarstocht van TC Wilhelmina. Zien we je daar?

Voel je je aangesproken door dit goede doel en/of heb je in jouw omgeving te maken met deze verschrikkelijke ziekte? Schrijf je dan in voor de Alzheimer Challenge en doe mee.  

Erik Tolboom
Door Erik Tolboom

Fanatiek racefietser en kilometervreter die zijn hoogtemeters graag in het buitenland meepakt. Reed daarvoor in 2019 in zes dagen van west naar oost over de Pyreneeën. Binnen de NTFU verantwoordelijk voor partnerships.

Dit vind je misschien ook interessant