Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 9-9-2023.
  • Zaterdag 9 sep 2023
  • Stiens (Friesland)

De Juweel 2023

  • Racefiets

Op 9 september is er alle reden om vanuit Stiens te gaan fietsen. FTC Stiens heeft gepijlde routes uitgezet. De tocht heeft de naam “De Juweel” en FTC Stiens wil die naam eer aan doen. Het is ook mogelijk om op een ander punt van de route te beginnen en de route te volgen. Voorts kan in Stiens worden ingeschreven of de voorinschrijving worden gescand.

Extra aantrekkelijk voor e-bikers
De organisatie heeft, geïnspireerd door het succes van vorige jaren, opnieuw haar best gedaan om twee ‘juwelen’ van routes uit te zetten. Zin in een ontspannen dagje fietsen langs verrassend goed gekozen fietspaden met ruim tijd om een terrasje te pakken? Kies dan voor de 40 kilometer. Al na 15 km is er een interessante tussenstop mogelijk bij molen De Zwaluw in Burdaard. De goed bewegwijzerde route gaat verder onder meer ook langs de Hallumervaart en de Dokkumer Ee. Het pontje bij Wyns maakt ook deel uit van de route. De organisatie verwacht veel e-bikers op deze gevarieerde route te zien maar inzet van eigen spierkracht kan natuurlijk ook.

Sportieve route voor racefietsers
Mag de uitdaging best wat groter zijn en pak je graag de racefiets voor een gezond blokje om, kies dan voor de route van 110 km. Via prachtige binnenwegen kom je onder meer door de Friese Greiden. Vanaf IJlst gaat de route via Blauwhuis (koffiestop) over de Hemdijk. Deze hooggelegen en goed geasfalteerde binnendijk is een echte parel in het Friese landschap.

Voorinschrijving geniet de voorkeur!

In het centrum aan de Langebuorren/Smelbrege en op het plein kan niet worden geparkeerd. In de omgeving eromheen is voldoende parkeergelegenheid.

Detail-informatie:
– Start & finish in De Nije Skalm, Ljipstrjitte 1 te Stiens
– Routes gepijld en op GPX beschikbaar
– Helm verplicht (110km)
– Fietsenstalling

Toertocht details 40 km

Starttijd
10:00 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Ljipstrjitte 1
plan route
Hoogtemeters
1 hm
Kosten deelname
€ 4,00 (BASIC account)
€ 3,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 4,00 (BASIC account)
€ 3,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
FTC Stiens
Website
www.fietsclubstiens.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Fijne fietstocht over het Friese platteland. Heerlijk rustige wegen en een mooie omgeving. Het weer was een cadeautje maar dat maakte het fietsen nog fijner. Jammer dat het merengebied net buiten het bereik ligt. Dan had je heel Friesland gehad.
Bijzondere tocht door de greid- en bouwhoek van Fryslân.
Geweldig tocht, mooie route.
Route was perfect aangegeven.
Mooie route waarbij je lekker kan doortrappen.