• Zaterdag 25 mrt
  • Wageningen (Gelderland)

Veluviatocht 2023

  • Racefiets

Geniet tijdens de eerste zonnestralen van het seizoen van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft.

De routes van 75 en 125 kilometer vertrekken vanaf ons clubhuis over de schitterende Grebbedijk richting het westen. We meanderen vervolgens langs het water van de Grift omhoog. Na het middelpunt van Nederland bij Lunteren verruilen we het water, de weilanden en de vogels voor bos en heide.

Misschien zie je wel een wolf op weg naar de pauzeplek bij Boerderij en theeschenkerij Mossel. Dit is een prachtige hoeve op een unieke locatie, midden in de natuur. Neem hier even de tijd om te genieten van een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers. Bij de Mossel heb je ongeveer 40 kilometer in de benen. Na de pauze splitsen de 2 routes zich.

De route van 75 km gaat langs nationaal park De Hoge Veluwe richting het zuiden.

De route van 125 kilometer gaat midden over de Veluwe langs Otterlo, Kootwijk en Hoog Soeren langs Halte Assel. Deze oude spoorweghalte werd vroeger gebruikt door Koning Willem III op weg naar Kroondomein Het Loo. Het stationsgebouw is helaas gesloopt maar tegenwoordig vind je hier een eethuis. De route gaat verder richting Hoenderloo. Dit is een goed moment om een leuk tentje te zoeken voor een kopje koffie met appeltaart. Hierna gaan we via de Harderwijkerweg (hele oude verbindingsweg tussen Arnhem en Harderwijk) richting het zuiden.

De twee routes ontmoeten elkaar op de stuwwal bij Oosterbeek. Een prachtig gebied met een rijke historie. We rijden langs het water richting de Boersberg, vast onderdeel van het trainingsrondje van onze clubgenoot Annemiek van Vleuten.

Als beloning voor het harde werken kun je hierna genieten van prachtige vergezichten over de uiterwaarden van de Rijn op weg naar de finish bij ons clubhuis. Wij hebben de frituur al warm!

Wil je snel starten? Maak dan gebruik van voorinschrijving via deze site. Dit scheelt aanzienlijk in de wachttijd bij de start!

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Nudepark 81
plan route
Hoogtemeters
300 hm
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account,
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot 25 maart 2023.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account),
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is geopend tot 25 maart 2023.
Organisatie
TC Wageningen '79
Website
www.tcw79.nl
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer