• Toertochten
  • Gewijzigd op 24 januari 2023

Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?

Dit weekend kun je weer volop je fiets de sporen geven. Schrijf je in voor een tocht en geniet van mooie routes en prachtige natuur. Wat dacht je van biken op de Hondsrug, racen in het Steenwijkerland of gravelen in Overijssel? Check onze 5x tips.
Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?
Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?

5x Toertocht-tips

Onze kalender staat stampvol toffe toertochten. Om je op weg te helpen geven we je halverwege de week een aantal leuke tips voor aankomend weekend. Veel fietsplezier!

1. Hondsrug MTB-tocht (mtb), 25-50 km, Borger (Drenthe)

2. Wintereditie Hollands Venetië Tocht (gravel), 75 km, Steenwijk (Overijssel)

3. ATB tocht TTV Uden (mtb), 20-30-40-55 km, Uden (Noord Brabant)

4. MTB TwickelToer (mtb & gravel), 35-45-55-70 km, Delden (Overijssel)

5. Wintereditie Hollands Venetië Tocht (race), 70-120 km, Steenwijk (Overijssel)


Check www.fietssport.nl/toertochten voor uitgebreide informatie over de startlocaties, inschrijfkosten en routes.

Waarom meedoen?

Net zoals iedere fietser heb jij waarschijnlijk je vaste rondjes. Niks mis mee. Toch kan deze routine ervoor zorgen dat je soms met frisse tegenzin op het zadel zit. Deze sportieve sleur kun je makkelijk doorbreken door mee te doen een toertocht. Meedoen betekent namelijk genieten van nieuwe routes, genieten van de natuur en genieten van gezellig samen fietsen.

Nog niet overtuigd? In dit artikel geven we je 10x redenen waarom een toertocht leuker is dan jouw vaste fietsrondje(s).

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant