NTFU wil wielersport veiliger maken en gaat fietsongevallen onderzoeken
NTFU wil beter beeld over oorzaken om wielersport veiliger te maken
Er is in Nederland een unieke sportinfrastructuur waar andere landen jaloers op zijn. De sport kan ook veel zelf. Maar er komt ook steeds meer op de sport af. Zo staan wielerclubs en tochtorganisatoren staan onder druk. De maatschappelijke uitdagingen waar ook verenigingen mee te maken krijgen nemen toe. De regelgeving wordt complexer. En vrijwilligers mobiliseren wordt steeds lastiger.
Onze fietsrit begint bij de voordeur. Toch staat sporten in de openbare ruimte, zoals in de stad maar ook in het buitengebied, onder druk. Het gaat erom dat je op een veilige manier vanaf je huis naar het buitengebied kunt fietsen. Er moeten dus goede routes zijn én komen en die moeten ook onderhouden worden. Dat is een taak van de overheid.
Een knelpunt voor onze fietssport is de vergunningverlening van (buiten)sportevenementen zoals toertochten. De vergunningverlening voor kleine tot grote sportevenementen wordt steeds complexer. Dit zorgt voor een grotere belasting van de vrijwilligers die deze evenementen organiseren. Vereenvoudiging van de regelgeving en ontzorging van organisatoren van met name kleine sportevenementen zijn van belang om deze in stand te houden. Daarom stellen we voor een ‘ontzorgingsloket’ in te richten.
Redactie Fietssport
NTFU wil beter beeld over oorzaken om wielersport veiliger te maken
Samen met zoveel als mogelijk fietsers, vieren we de start van het fietsseizoen.
Sportief en avontuurlijk, maar ook overlast.
Dat laat de wielersportbond in een brief aan de gemeenteraad weten
NTFU gaat zich inzetten om toekomst van toertochten veilig te stellen.
Laurens ten Dam spreekt wielrenners aan op gedrag.
Een jaar zonder ergernis op de fiets. De echte wielrenner laat van zich horen.
Spoiler alert: geen van beiden.
Genieten van zon, zee en het zoevende geluid van nieuw asfalt onder je wielen
NTFU wil dat jij van betere mtb-routes kunt genieten en helpt daarom trailcrews.