• Voeding
  • Gewijzigd op 21 juni 2024

Recept: Zomerse salade

Deze salade is heerlijk verfrissend en verkoelend in de zomermaanden bij warm weer. Een maaltijdsalade met de nodige eiwitten, vetten en koolhydraten.De feta kun je ook vervangen door een blikje tonijn, op basis van olijfolie.
Recept: Zomerse salade

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon: 

2 wortels 
½ komkommer 
1/3 ui
1 grote tomaat
½ avocado
Handje walnoten
75 gram feta (of tonijn in olijfolie)
100 gram kikkererwten
2 eetlepels walnootolie
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 flinke eetlepel honing

Aan de slag

1.       Snij de wortels, komkommer, tomaat en ui in dunne plakjes
2.       Snij de avocado in kleine stukjes
3.       Doe de groente in een kom en knijp een hand walnoten klein boven de groente
4.       Neem een zak kikkererwten, pak hier 100 gram uit en doe dit in de kom bij de groente
5.       De feta wrijf je in kleine korrels in de kom (of de tonijn als je geen feta neemt)
6.       De walnootolie, olijfolie, honing en mosterd samen mengen en over de salade gieten
7.       Meng alles goed door elkaar
8.       Serveren met een stuk brood erbij

Maak je een flinke tocht, eet er dan een broodje bij. Bij een korte training of als je wilt afvallen, sla je het broodje over.

Wil je meer inspiratie op je deurmat?

Fietssport Magazine is hét tijdschrift voor fanatieke wielrenners en avontuurlijke mountainbikers. Ontvang fietsinspiratie, persoonlijke verhalen, reisreportages en tips over training en voeding, zo op je deurmat. Plus nog meer voordelen.

FietssportPlus
Irene Lelieveld
Door Irene Lelieveld

Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.

Dit vind je misschien ook interessant