• Voeding
  • Gewijzigd op 6 april 2022

Recept: Gevulde eirol

Als je na een intensieve, lange rit geen zin hebt om uitgebreid te koken, is deze gevulde eirol een prima alternatief. Lekker voedzaam om je verloren calorieën snel weer aan te vullen.
Recept: Gevulde eirol

Wat heb je nodig voor de eirol?

•    2 eetlepel meel (kan glutenvrij)
•    2 eetlepel melk (kan granenmelk)
•    3 eieren
•    50 gram geraspte kaas (kan plantaardig)
•    Beetje boter

Aan de slag

1.    Klop de ingrediënten, behalve de boter, heel goed door elkaar.
2.    Neem een koekenpan en smelt de boter.
3.    Doe het mengsel in de pan en bak deze op als een pannenkoek. 
4.    Leg het op een bord of in een voorverwarmde oven (als je meerdere wilt bakken dan de hoeveelheden verdubbelen).

Wat heb je nodig voor de vulling?

•    Neem 200 gram groente naar keuze (bijvoorbeeld ui, prei, paprika, wortel, champignons, paksoi).
•    Een scheut sojaolie.
•    Verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, dille, bieslook).
•    Olijfolie.

Aan de slag

1.    De verschillende groenten klein snijden.
2.    In de zelfde pan maak je de olijfolie warm.
3.    Roerbak de groente en giet er wat sojasaus over.
4.    Als de groente knapperig warm en gebakken is, is het klaar.
5.    Zet het vuur uit en doe de verse kruiden naar keuze erdoor. 
6.    Neem de eierkoek en leg de groente in het midden.
7.    Rol de eierkoek op.

Eet smakelijk!

De genoemde hoeveelheden zijn gebaseerd op 1 persoon.

/img
Irene Lelieveld
Door Irene Lelieveld

Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.

Dit vind je misschien ook interessant